06-22755455 - 024-3554624 info@e-novatiewinkel.nl

Eind september worden de stalen geisoleerde dakplaten op het dak gemonteerd. Het was nog even spannend of de harde wind het toe zou laten dat de platen van 6 meter lang met een kraan naar boven konden worden gehesen. Met wat pauzes bleek het toch mogelijk om de platen op het dak te hijsen.

De kozijnen zijn vorige week geplaatst, en worden aan de binnenkant afgewerkt met een stijlvolle lijst. Op een enkele plaats is het stucwerk aan de binnenkant beschadigd. In renovatie kun je niet altijd voorzien waar muren zwak zijn. Op een enkele plek waren kozijnen al tientallen jaren geleden gestut door een balk en weer afgestuct. Dit soort zaken kom je in de renovatie altijd tegen. Het beschadigde binnenstucwerk zal op een later moment worden gerepareerd door de stucadoors die ook de gevelisolatie doen. De stucadoors zijn inmiddels hard op weg om de gevel helemaal in te pakken met zeer goed isolerend EPS. Vanwege de vorm van het huis, wordt de isolatie met beneden en op de eerste verdieping met enkele centimeters dikteverschil aangebracht. De begane grond wordt antraciet-grijs, de verdieping wit. Zo krijg je een mooi contrast tussen de verdiepingen.  Omdat direct tegen de kozijnen wordt geisoleerd, kan snel worden doorgewerkt. Door de eenvoud van het kozijn kunnen de blokken isolatie eenvoudig op maat gemaakt worden.

De balansventilatie-unit met warmteterugwinning worden op de vliering geplaatst. De kanalen gaan via de plafonds naar alle slaapkamers, badkamer, toiletten, keuken en woonkamer.

De dakplaten liggen op het dak, en het rookkanaal van de houtkachel, die geschikt is gemaakt voor gebruik in zeer energiezuinige huizen, is luchtdicht door het dak en de isolatie gebracht.
De isolatie is bijna aangebracht.