06-22755455 - 024-3554624 info@e-novatiewinkel.nl

Verwijderen gasmeter

Luchtdichting aanbrengen

Bronboring bodemwarmte

Stalen sandwichpanelen op het dak

Eigen kozijnontwerp met triple glas in buitengevelisolatie

Aan de Landbouwstraat 63 in Nijmegen hebben wij een 0-op-de-meter demowoning gerealiseerd. Deze woning is ontworpen door Robert Sikkens, en heeft een schilrenovatie ondergaan. Dat wil zeggen dat de schil – de begane grondvloer, de gevels, de kozijnen en het dak van buitenaf zijn geïsoleerd.

Verwarming en warm tapwater wordt verzorgd door een warmtepompsysteem, die warmte met een zogeheten bodemwarmtewisselaars aan de bodem en het grondwater onttrekt. Zo’n bodemwarmtewisselaar bestaat uit een gesloten buizensysteem dat tot 100 meter diep de bodem in gaat.

Een balansventilatiesysteem zorgt voor goede en schone ventilatie in huis. De warmteterugwinunit zorgt er voor dat in het stookseizoen nauwelijks warmte verloren gaat.

De hele woning is voorzien van een goede luchtdichting, die verder warmteverlies voorkomt en een goede werking van het ventilatiesysteem garandeert.

De warmte van het douchewater wordt hergebruikt, door met een douchepijp-WTW het gebruikte warme verwarmen weer water voor te verwarmen.

Het dak is geïsoleerd met stalen geïsoleerde sandwichpanelen. Op het dak liggen 15 zonnepanelen. De vloer is voorzien van een dikke laag isolatie, waarop een cementdekvloer met een laagtemperatuur-vloerverwarming is aangelegd. Behalve in de badkamer is boven geen verwarming.

De ultradunne kozijnen, ontworpen door Robert Sikkens, zijn zo ver mogelijk naar buiten gemonteerd, zodat er beneden twee echte “vensterbanken” ontstaan.  Hiermee wordt niet alleen meer functionele ruimte gecreëerd, ook het warmteverlies wordt hiermee geminimaliseerd. Doordat er triple glas in wordt geplaatst, kan in de eethoek comfortabel worden verbleven. Kouval blijft gegarandeerd uit!

De gevels zijn voorzien van geisoleerde platen, die zijn afgewerkt met gevelstucwerk. Dit gevelsysteem is tot aan de fundatie aangebracht, zodat er geen koudebruggen ontstaan.