06-22755455 - 024-3554624 info@e-novatiewinkel.nl

nZEB / PHPP – berekening en advies

Heeft u plannen om uw woning (Bijna) Energieneutraal te bouwen of te verbouwen, dan ondersteunen wij u graag bij het optimaliseren van het ontwerp.

Wij werken met de meest betrouwbare rekenmethode om uw nieuwbouw- of renovatieplannen bouwkundig en energetisch door te rekenen: de voor de Nederlandse situatie ontwikkelde nZEB-tool. Met een acurate berekening weet u exact wat uw woning straks aan energie gaat verbruiken. Daarmee kunnen we uw bouw- of renovatieontwerp optimaliseren.  Daarmee bent u niet alleen verzekerd van een energiezuinig en comfortabel binnenklimaat, ook wekt u niet “te veel” energie op. Uw energiebehoefte, uw installaties en uw opwekking zijn exact in balans. Bent u particulier, projectontwikkelaar, aannemer of architect? Wij helpen u graag met het optimaliseren van het ontwerp. Dat kan al in een vroeg stadium in het ontwerpproces. Maar ook als u al een ontwerp heeft, kunnen wij berekenen hoe u uw ontwerp optimaal kunt (laten) uitvoeren. Wij rekenen een schetsontwerp of definitief ontwerp door en geven suggesties voor verbetering. Mogelijke vochtproblemen, oververhitting en discomfort worden goed in kaart gebracht, zodat u uw ontwerp hierop kunt aanpassen. Indien gewenst kunnen wij met een indicatieve nZEB-berekening, samen met de opdrachtgever en ontwerper in een ontwerpsessie ideeën en opties uitwisselen, die we ter plekke energetisch kunnen doorrekenen.

Wij kunnen uw ontwerp met diverse bouwconcepten berekenen: 0-op-de-meter, BENG, energieneutraal, Active House en Passiefhuis.

Prijzen:

  • Indicatieve nZEB-berekening inclusief schriftelijke rapportage v.a. € 595,00 inclusief BTW
  • Uitgebreide nZEB-berekening inclusief schriftelijke rapportage v.a. € 895,00 inclusief BTW
  • Ontwerpsessies / optimalisatiesessies: v.a. € 295,00

Exacte prijzen zijn afhankelijk van de grootte en complexiteit van uw bouwproject. Wij doen hiervoor graag offerte. T.b.v. de omgevingsvergunning voor nieuwbouw is (meestal) aanvullend een Energie Prestatie (EPC) – rapport en een milieuprestatieberekening (MPG) noodzakelijk. Deze kunnen wij verzorgen als onderdeel van een ontwerp-opdracht. De additionele kosten hiervoor zijn € 475,- inclusief BTW.

Desgewenst kunnen wij u ook begeleiden bij Passiefhuiscertificering en verkrijgen/verlenen van Energieprestatiegarantie.