06-22755455 - 024-3554624 info@e-novatiewinkel.nl

0-op-de-meterontwerp van Architect Robert Sikkens

0-op-de-meterontwerp van Architect Robert Sikkens

Innovatieve stijlvolle kozijnen Architect Robert Sikkens

Afgekoppeld regenwaterafvoer

Landbouwstraat 63 in 2015

Gasmeter wordt verwijderd

Vloerisolatie

Vloerverwarming

Bodemwarmte boring

Warmtepomp en boiler

Luchtdichting wordt over het dak aangebracht

Geïsoleerde dakpanelen worden geplaatst

De dakpannen worden aan de noordkant weer gelegd.

Kozijnloze kozijnen met triple glas

Gevelisolatie

Aan de Landbouwstraat 63 in Nijmegen realiseren wij een 0-op-de-meter demowoning. Deze woning is ontworpen door Robert Sikkens, en ondergaat op dit moment een schilrenovatie. Dat wil zeggen dat de schil – de begane grondvloer, de gevels, de kozijnen en het dak van buitenaf worden geïsoleerd.

Verwarming en warm tapwater worden een warmtepompsysteem, die warmte uit de een diepte van 120 meter onttrekt, geregeld. Een balansventilatiesysteem met warmteterugwinning zorgt er voor dat in het stookseizoen nauwelijks warmte verloren gaat.

De warmte van het douchewater wordt hergebruikt, door met een douchepijp WTW het gebruikte warme water het verwarmen weer te verwarmen.

Het dak is geïsoleerd met stalen geïsoleerde sandwichpanelen. Op het dak komen binnenkort 15 zonnepanelen. De vloer is voorzien van een geïsoleerde vloer, waarop een cementdekvloer met – laagtemperatuur – vloerverwarming is aangelegd. Behalve in de badkamer is boven geen verwarming.

De ultradunne kozijnen, ontworpen door Robert Sikkens, worden zo ver mogelijk naar buiten gemonteerd, zodat er beneden twee echte “vensterbanken” ontstaan.  Hiermee wordt niet alleen meer functionele ruimte gecreëerd, ook het warmteverlies wordt hiermee geminimaliseerd. Doordat er triple glas in wordt geplaatst, kan in de eethoek comfortabel worden verbleven. Kouval blijft gegarandeerd uit!

De gevels worden voorzien van EPS-isolatie, dat wordt afgewerkt met gevelstucwerk. Dit gevelsysteem wordt tot aan de fundatie aangebracht, zodat er geen koudebruggen ontstaan.

De hele woning wordt voorzien van een goede luchtdichting, die verder warmteverlies voorkomt en een goede werking van het ventilatiesysteem garandeert.