06-22755455 - 024-3554624 info@e-novatiewinkel.nl

Hypotheek

Heeft u overwaarde op uw woning? Dan kunt u overwegen voor de renovatie een hypotheeklening af te sluiten. Bij veel hypotheken is bij het afsluiten al rekening gehouden met een mogelijke verhoging van uw hypotheekbedrag. Indien dit het geval is, kunt u via uw hypotheekverstrekker de hypotheeklening verhogen. U hoeft niet meer naar de notaris.

Vanaf 1 januari 2014 is de hypotheekrente-aftrek gemaximeerd op 38%. Klik hier voor een indicatie van de kosten.

Extra hypotheekruimte voor een 0-op-de-meterrenovatie

Veel banken bieden ook Rentekorting bij een Hypotheek

Omschrijving:

Als door  de renovatie uw woning in een gunstiger energielabel valt, bijvoorbeeld van G naar D, kunt u bij diverse banken rentekorting op uw hypotheek krijgen. De rentekorting bij een woning met minimaal een energielabel A, loopt de rentekorting in sommige gevallen op tot 0,5%. Deze rentekorting geldt over de gehele hypotheek, waarbij de Rentevast periode maximaal 15 jaar is. Welke tarieven en voorwaarden in uw geval gelden, zijn afhankelijk van uw situatie, maar u kunt in ieder geval de extra investeringen meefinancieren.

Voorwaarden:

De geldverstrekkers die meedoen in dit concept willen het gebruik van Energie Besparende Maatregelen stimuleren. Door de rentekorting blijven u maandlasten gelijk ondanks het feit dat u investeringen doet. Wel willen de geldverstrekkers dat uw huis energiezuiniger wordt en dat dient aangetoond te worden door een verbetering van het Energielabel
Deze regeling is in combinatie met andere regelingen aan te vragen.